Drobiowe gołąbki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kuchnia jest moim ulubionym miejscem w domu, a te gołąbki są łatwe i bardzo smaczne.

Składniki:

  • główka kapusty
    torebka ryżu
    60 dag ugotowanego mięsa drobiowego
    czerwona papryka
    cebula
    1 jajko
    2 łyż ki koncentratu pomidorowego
    4 łyżki oleju
    pieprz ziołowy
    przyprawa uniwersalna

Drobiowe gołąbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę gotujemy 10-15 minut na małym ogniu. Wyjmujemy, oddzielamy liście.
    Twarde zgrubienia na liściach odcinamy.
  • 2. Ryż gotujemy. Mięso drobno kroimy. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę.
  • 3. Składniki farszu mieszamy, przyprawiamy do smaku. Porcje farszu zawijamy w liście kapusty i obwiązujemy nitką. Gołąbki układamy w głębokiej
    patelni, podlewamy gorącą wodą. Dodajemy koncentrat pomidorowy i olej, dusimy 15-20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2009

Komentarze

Podobne przepisy