Drobiowe kule z kaszą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Tak nadziane mięsko drobiowe stanowi pyszny oraz pożywny posiłek

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 filety kurczaka(pojedyncze)
    80 g mieszanki (kasza,buraki,papryka,czosnek niedźwiedzi)
    1/2 cebuli
    papryka słodka w proszku
    sól
    pieprz
    olej

Drobiowe kule z kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu,ostudzić.
    Cebulę obrać,posiekać i zeszklić na oleju,dodać do kaszy.
    Całość doprawić solą i pieprzem do smaku,wymieszać.
  • 2. Mięso umyć,oczyścić z błonek,przeciąć wzdłuż na połowę nie
    docinając do końca,rozłożyć i rozbić lekko tłuczkiem.
    Natrzeć z obu stron solą,pieprzem i papryką.
    Na każdym płacie na środku położyć porcję kaszy,brzegi zwinąć do środka tworząc kulę.
    Tak przygotowane kule ułożyć w naczyniu do zapiekania posmarowanym olejem.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec 30 minut.

Komentarze

Podobne przepisy