Drobiowe kuleczki

0 (0 ocen)

  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Pyszne kuleczki:)

  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso zmielone drobiowe: 60 dekagramów
    - marchewka: 2 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - Jajko: 1 sztuka
    - bułka tarta: 5 łyżek
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - natka pietruszki: 0.5 pęczka
    - koperek: 0.5 pęczka
    - szczypiorek: 3 sztuki
    - przyprawa kucharek: 1 szczypta
    - bulion drobiowy z kostki: 1 litr

Drobiowe kuleczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Drobiowe kuleczki 1. Obrane marchewki wrzucić do gorącego bulionu, ugotować. Wyjąć, przestudzone pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać, zieleninę opłukać, posiekać. Mięso włożyć do miski. Wbić jajko, wsypać bułkę, dodać pokrojoną marchewkę, cebulę i zieleninę. Przyprawić, dolać 4 lzki zimnej wody i wyrobić.
  • Drobiowe kuleczki 2. uformować kulki
  • Drobiowe kuleczki 3. wrzucić kuleczki do wrzącego bulionu z ugotowanych marchewek, gotować na małym ogniu ok.20-30 minut, kuleczki wyjmować lyżką cedzakową.

Komentarze

Podobne przepisy