Drobiowe roladki z podgrzybkami na brokułowym musie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka przekrawamy na 2 plastry, a następnie każdy plaster delikatni rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy solą, pieprzem ziołowym i słodką papryką. Podgrzybki oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki i dusimy na łyżce masła, odrobinę solimy i obficie doprawiamy czarnuszką. Na całej długości drobiowych plastrów układamy podduszone podgrzybki i ciasno zwijamy w roladę. Związujemy je sznurkiem wędliniarskim lub nitką, a następnie smażymy na patelni po kilka minut z każdej strony, tak aby mięso uzyskało złoty kolor. Brokuła gotujemy z odrobiną soli i łyżką cukru. 1/3 ugotowanego brokuła rozdrabniamy blenderem na gładką masę. Gdy jest za gęsta dodajemy odrobinę przegotowanej wody. Powstały mus doprawiamy solą i pieprzem. Na talerz wylewamy trochę musu, układamy na nim drobiową roladkę pozbawioną sznurka, różyczki brokuła i ryż.
Komentarze