Drobiowe szaszłyki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Najlepsze są zaraz po upieczeniu, gdy panierka jest chrupiąca.

Składniki:

  • ● podwójny filet z kurczaka
    ● olej
    ● sól
    ● pieprz
    ● kilka pieczarek
    ● cebula
    ● mąka, rozkłócone jajko i płatki kukurydziane do panierowania

Drobiowe szaszłyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta myjemy, osuszamy
    i kroimy w kawałki. Oprószamy
    solą i pieprzem. Skrapiamy olejem.
    Odstawiamy na godzinę.
  • 2. Cebulę obieramy i kroimy
    w grube plastry. Pieczarki
    oczyszczamy, kroimy w kawałki
    i na przemian z mięsem
    i cebulą nabijamy na patyki
    do szaszłyków. Panierujemy
    w mące, jajku i płatkach. Układamy
    na tackach. Pieczemy
    na rozgrzanym grillu ok. 20
    minut, obracając co 5 minut.

Porady

Podajemy np. z surówką z marchewki i jabłka.

Notka redakcyjna

PPK_04-2011

Komentarze

Podobne przepisy