Drobiowe szaszłyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś umyć obrać i pokroić w paski. Posolić.
Bakłażan umyć, obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Wyłożyć na sito i posypać solą. Odczekać chwilę, aż puszczą sok. Dołożyć umytą, obraną i pokrojona w kostkę cukinię i posolić. Papryki umyć i pokroić w większą kostkę.
2.Składniki na marynatę wymieszać. Polać nią mięso i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
Na patyczki od szaszłyków nabijać mięso i warzywa na przemian. Do większej formy włożyć aluminiową tackę na grill i wlać około 1/2 szklanki wody. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 30 minut. Przełożyć na drugą stronę i piec dalej około 20/30 minut. Podawać z ketchupem lub ulubionym sosem.
Komentarze