Wczoraj była taka ładna pogoda, więc trochę grillowaliśmy :) Oprócz tradycyjnej kiełbaski i karkówki były skrzydełka w sosie słodkim chilli oraz ananasowe szaszłyczki :)
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
- podwójna pierś kurczaka: 2 sztuki
- cebula: 4 sztuki
- papryka: 2 sztuki
- ananas z puszki: 1 sztuka
- przyprawa do szaszłyków: 3 łyżeczki
Drobiowe szaszłyki z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi kurczaka myjemy i kroimy w duże kawałki, ok. 4x4cm. Następnie posypujemy je przyprawą i zalewamy sokiem ananasowym z puszki. Odstawiamy na co najmniej 2 godziny do lodówki. W tym czasie kroimy paprykę w większe kawałki, a cebulę w plasterki. Po zamarynowaniu mięsa nadziewamy po kolei na patyczki do szaszłyków: mięso, cebulę, paprykę i ananasa. Grillujemy.
Komentarze