Drobiowe szaszłyki z ananasem

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Wczoraj była taka ładna pogoda, więc trochę grillowaliśmy :) Oprócz tradycyjnej kiełbaski i karkówki były skrzydełka w sosie słodkim chilli oraz ananasowe szaszłyczki :)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - podwójna pierś kurczaka: 2 sztuki
    - cebula: 4 sztuki
    - papryka: 2 sztuki
    - ananas z puszki: 1 sztuka
    - przyprawa do szaszłyków: 3 łyżeczki

Drobiowe szaszłyki z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi kurczaka myjemy i kroimy w duże kawałki, ok. 4x4cm. Następnie posypujemy je przyprawą i zalewamy sokiem ananasowym z puszki. Odstawiamy na co najmniej 2 godziny do lodówki. W tym czasie kroimy paprykę w większe kawałki, a cebulę w plasterki. Po zamarynowaniu mięsa nadziewamy po kolei na patyczki do szaszłyków: mięso, cebulę, paprykę i ananasa. Grillujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy