Drobiowe szaszłyki z kulkami ziemniaczanymi

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Dzisiaj szaszłyki drobiowe z ziołową nutka , można je upiec, usmażyć lub grillować. Dzisiaj przygotowałam szaszłyki smażone. Dodatek ziemniaczanych chrupiących kulek sprawi że danie ma wspaniały smak. Dla mnie kurczak to jedno z najczęściej przyrządzanych mięs . Takie szaszłyki są też świetne na

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 500 gram fileta z kurczaka
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    0,5 łyżeczki papryki
    2 łyżki przyprawy gyros
    4 łyżki oleju
    5 dużych ziemniaków
    olej do smażenia

Drobiowe szaszłyki z kulkami ziemniaczanymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i kroimy w długie cienkie paski. Dodajemy przyprawy 4 łyżki oleju, mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki.Następnie mięso nakłuwamy na patyki do szaszłyków. Smażymy na złoty kolor ze wszystkich stron. Z ziemniaka wykrawamy małe kulki smażymy na złoty kolor w głębokim tłuszczu. Odsączamy z tłuszczu podjemy szaszłyki z ziemniakami.

Porady

Mięso czym dłużej jest w marynacie tym jest lepsze.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy