Drobiowe sznycle pod serowo-bazyliową kołderką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszne i już ! ;)

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka (bez polędwiczek)
    20 listków świeżej bazylii (takie większe)
    125g sera mozzarella
    125 -130g sera koziego
    4 suszone pomidory z zalewy
    1 małe jajko
    bułka tarta
    olej do smażenia
    sól i świeżo mielony pieprz wg.uznania

Drobiowe sznycle pod serowo-bazyliową kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte piersi kroimy każdą na pół i rozbijamy na kotlety.Doprawiamy solą,pieprzem i odstawiamy.
  • 1 2. Sery ścieramy na tarce o średnich oczkach a listki bazylli i pomidory siekamy dość drobno,przekładamy do miski i całość mieszamy
  • 2 3. Gotowe płaty mięsa panierujemy najpierw w jajku a potem w bułce i smażymy na złoty kolor z obu stron,odsaczamy na ręczniku papierowym.
    Przekładamy na blaszkę wyłożoną folią aluminiową i na każdego kotleta rozkładamy kołderkę serową.
  • 4. Całość zapiekamy w piekarniku do całkowitego rozpuszczenia sie sera (180*C) i gotowe.
    Podajemy np. z młodymi ziemniakami i mizerią.
    Smacznego :)

Porady

na 4 porcje

Notka redakcyjna

PP_06-2016

Komentarze

Podobne przepisy