drobiowe warkocze z grilla

0 (0 ocen)

  • 30 min

Aromatyczne chude mięsko z kurczaka usmażone na grillu (na razie elektrycznym). W połączeniu z lekką surówką warzywną tworzy pełnowartościowy i zdrowy obiad lub kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g piersi z kurczaka
    2 ząbki czosnku
    słodka i ostra papryka
    kolendra
    sól
    pieprz
    2 łyżki oleju

Drobiowe warkocze z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warkocze z grilla 1. Mięso pokroić na płaty, lekko rozbić a następnie pokroić na paski. Trzy kawałki mięsa spiąć z jednej strony wykałaczką i zapleść jak warkocze a na końcu także spiąć wykałaczką. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem i przyprawami. Natrzeć mięso i odstawić na kilka godzin. Następnie usmażyć na grillu z obu stron na rumiano.

Porady

Ja mięso zawsze nacieram przyprawami dzień wcześniej, dzięki temu jest kruche i aromatyczne.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy