Drobiowe z farszem śliwkowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem studentką. Lubię wymyślać dania, szukam ciekawych połączeń smaków. Mielone są i pyszne, i lekkostrawne.

Składniki:

  • ● 2 filety z kurczaka
    ● jajko
    ● 3-4 łyżki mleka
    ● przyprawy: po szczypcie soli, pieprzu, pieprzu ziołowego, czosnku
    ● bułka tarta
    ● masło.
    Farsz: 10 dag suszonych śliwek
    ● 3 łyżki pikantnego keczupu
    ● łyżeczka miodu
    ● łyżeczka octu jabłkowego

Drobiowe z farszem śliwkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Drobiowe z farszem śliwkowym 1. Filety mielimy, dodajemy
    jajko, mleko, przyprawy i mieszamy.
    Ewentualnie dodajemy
    bułkę tartą.
  • 2. Śliwki kroimy, mieszamy
    z keczupem, miodem i octem.
  • 3. Mięso dzielimy na 8 części,
    formujemy kotlety. Spłaszczamy
    ręką, nakładamy łyżeczkę
    farszu i zwijamy jak roladkę,
    sklejając końce. Obtaczamy
    w bułce tartej i smażymy na
    małym ogniu albo pieczemy
    w piekarniku lub prodiżu, kładąc
    na wierzch każdego kotleta
    kawałeczek masła.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2010

Komentarze

Podobne przepisy