Drobiowo pieczarkowa sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Filet umyć i razem z oczyszczoną włoszczyzną ugotować w osolonej wodzie do miękkości.Mięso i warzywa wyjąć,przestudzić i pokroić w kostkę / mięso pokroić w nieco większą kostkę /.Całość przełożyć do miski dodać pokrojone w ćwierć talarki pieczarki,osączoną z zalewy kukurydzę i drobno posiekaną natkę pietruszki.Włożyć majonez,przyprawić do smaku solą,pieprzem i delikatnie wymieszać.Wstawić na 2 godziny do lodówki celem " przegryzienia się " smaków.
2..Ułożyć na ozdobionym półmisku lub w salaterce
Porady
Wytworzony wywar z gotowania można wypić lub przelać do małych pojemników i zamrozić.Będziemy mieli dodatkowo gotowe bulionetki na później do przygotowania różnych dań.
Komentarze