drobiowy pasztet kanapkowy

0 (0 ocen)

  • 10 min

Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu.

  • 10 min

Składniki:

  • około 600 g ugotowanego mięsa z kury/kurczaka
    ćwiartka selera z rosołu
    korzeń pietruszki z rosołu
    sól
    pieprz
    szczypta chili
    gałka muszkatołowa
    szklanka rosołu

Drobiowy pasztet kanapkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do malaksera wkładamy pokrojone mięso, selera i pietruszkę wlewamy pół szklanki rosołu i miksujemy na gładką masę.
  • 2. Jeśli masa jest zbyt zwarta dodajemy jeszcze trochę rosołu i znów miksujemy. Doprawiamy do smaku przyprawami. Przekładamy do zamykanego pojemnika i schładzamy w lodówce. Taki pasztet wyśmienicie smakuje na kanapkach np. ciemny chleb ziarnisty+masło+pasztet+kiełki słonecznika.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy