Drożdzowa choinka

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Szybka przekąska na każdą okazje.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50g drożdzy
    3 łyżki oleju
    woda
    2 szkl mąki pszennej
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 parówki
    6 łyżek startego żółtego sera
    ostra papryka,sól,pieprz

Drożdzowa choinka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Drożdżowa choinka 1. Drożdże rozkruszamy w szklance zalewamy wodą tak by szklanka była cała pełna,mieszamy i dodajemy 3 łyżki oleju.Do miski wsypujemy mąkę dodajemy przyprawy i wlewamy rozczyn.Mieszamy dokładnie i zostawiamy do wyrośnięcia.
    Gdy ciasto wyrośnie wałkuje dwa placki na kształt choinki.
    Na pierwszym smarujemy oliwą a następnie koncentratem pomidorowym,posypujemy parówkami oraz startym serem.Przykrywamy drugim ciastem.Przecinamy po bokach nadając ciastu kształt choinki.Następnie zawijamy.Pieczemy 7 minut w 200 C.

Komentarze

Podobne przepisy

4.84 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Choinka piernikowa