Bardzo lubię czerwoną kapustę, zarówno na surowo, jak i duszoną. Dziś udusiłam ją z cebulką, porem i ziołami, z dodatkiem soku z pomarańczy. Troszkę mięty dodało całości cudownej świeżości. Polecam Wam serdecznie tę wersję, jest bardzo smaczna.
40 min
Składniki:
Składniki:
1 mała główka czerwonej kapusty
1 duża cebula
5 cm jasnej części pora
sok z 1 pomarańczy (ok. pół szklanki)
1 łyżeczka suszonego majeranku
1 łyżka posiekanych liści świeżej mięty
1 łyżka oleju
sól, pieprz do smaku
Duszona czerwona kapusta (z sokiem pomarańczowym) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki:
1 mała główka czerwonej kapusty
1 duża cebula
5 cm jasnej części pora
sok z 1 pomarańczy (ok. pół szklanki)
1 łyżeczka suszonego majeranku
1 łyżka posiekanych liści świeżej mięty
1 łyżka oleju
sól, pieprz do smaku
Komentarze