Pyszna kalarepka duszona na maśle z dodatkiem koncentratu pomidorowego i świeżego koperku. Polecam jako dodatek do drugiego dania, np. do ziemniaków i jajka sadzonego.
60 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
4 kalarepki
2 łyżki masła
4 łyżki koncentratu pomidorowego
pół pęczka świeżego koperku
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
Duszona kalarepka z koperkiem na maśle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kalarepki myjemy, osuszamy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Koperek płuczemy, dokładnie osuszamy i siekamy.
2.Kalarepkę przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości, miękką dokładnie odcedzamy, dodajemy masło, koperek i koncentrat pomidorowy.
3.Kalarepkę dusimy kilka minut cały czas mieszając i przyprawiając do smaku solą i pieprzem. Gotową podajemy. Smacznego życzę.
Komentarze