Duszona wieprzowina z kuskusem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kostkę. Podsmażyć w rondlu na rozgrzanej oliwie, a następnie podlać wodą tak, by przykryła mięso. Dodać sól i sól ziołową. Dusić pod przykryciem przez 1,5 godziny, aż mięso będzie miękkie.
Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki. Zeszklić cebulę na rozgrzanym maśle, dodać pieczarki i smażyć kilka minut. Dodać do mięsa i dusić razem przez 10 minut.
W tym czasie kuskus zalać wrzątkiem tak, by poziom wody był około pół centymetra nad poziomem kaszy. Zostawić na 5 minut.
Dodać kuskus do mięsa, dodać również posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić danie świeżo zmielonym pieprzem i dusić jeszcze przez chwilę.
Komentarze