duszone jabłka z chrzanem

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób

Jesienią mamy duży wybór jabłek, z których można przygotować szybki i prosty dodatek do mięsa.

  • 5 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 jabłka
    1 łyżka chrzanu
    1 łyżka brązowego cukru

    natka pietruszki do ozdoby

Duszone jabłka z chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte jabłka - obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych. Kroimy w kostkę.
  • 2. W garnku karmelizujemy cukier , do karmelizującego cukru dodajemy jabłka. Prażymy je , tak by pozostały duże kawałki, po 2 minutach dodajemy chrzan, całość mieszamy.
    Podajemy na gorąco jako dodatek do mięsa lub ryb.

Porady

Użyłam chrzanu ze śmietanką, który ma łagodniejszy smak i nadaje kremowej konsystencji

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy