Młoda zielona cukinia, cebula cukrowa, kolorowe słodkie papryczki, pomidorki koktajlowe oraz ser feta ich smak został podkreślony szczyptą pikantnych przypraw.
Składniki:
młoda zielona cukinia
kolorowe małe słodkie papryczki 4-5 sztuk
cebula cukrówka
pomidorki koktajlowe 5-6 sztuk
kilka liści młodego selera korzeniowego
ser feta 100g
łyżka masła
pół łyżeczki przyprawy aglione seasoning
Duszone młode warzywa z serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle. Dodajemy pokrojone w plasterki papryczki i cukinię dusimy 2-3 minuty. Całość posypujemy przyprawą aglione seasoning. Dodajemy pomidorki pokrojone na połówki, drobno posiekane liście selera oraz pokrojoną w kostkę feta. Dusimy 2-3 minuty. Podajemy z pieczywem czosnkowym .
Komentarze