Duszone warzywa na kwasno z boczkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

MOżna podać z ryżem, kaszą, makaronem czy ziemniakami

  • 40 min

Składniki:


  • pół kg boczku wędzonego
    pół kg pieczarek
    pół kg kiszonych ogórków
    pół kg marchewki
    pł kg cebuli
    sól
    pieprz
    słodka papryka
    olej

Duszone warzywa na kwasno z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy, siekamy drobno i szklimy na oleju, Cebulę zdejmujemy na talerz. Na patelni podsmażąmy teraz na złoto boczek pokrojony w kosteczkę. Boczek i cebulę wrzucamy do garnka. Dodajemy marchew, obraną, umytą i startą na tarce, pieczarki umyte i pokrojone w mniejsze kawałki oraz ogórki kiszone pokrojone w kosteczkę. Całośc gotujemy przez 20 min. Przyprawiam do smaku solą, pieprzem i papryką.

Komentarze

Podobne przepisy