Duszone żeberka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 15 min

Nieziemsko smaczne żeberka na bazie kminku, ziemniaczki i fasolka szparagowa do tego malutki akcencik ogórka i czerwonej papryki. Ta wersja podania zachwyciła moich najmłodszych smakoszy :)

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 50 dag żeberek
    1 cebula1 dag kminku
    2 dag mąki
    sól
    olej

Duszone żeberka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka myjemy i kroimy w kawałki. Oprószamy solą i mąką. Podsmażamy na rozgrzanym oleju na rumiano. Przekładamy do garnka i posypujemy kminkiem. Podlewamy 1/2 szkl wody i dusimy ok 30 min. Cebulę obieramy i kroimy w plastry. Rumienimy na tłuszczu po smażeniu mięsa. Przekładamy do żeberek i dusimy razem kolejne 30 min.

Porady

Podajemy z ziemniakami i fasolką szparagową. Danie dekorujemy według uznania papryką i ogórkami - wersja dla niejadka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_01-2013

Komentarze

Podobne przepisy