Duszony karczek

0 (0 ocen)

  • 40 min

Dodatek do obiadu do ziemniaczków,klusek ziemniaczanych albo kaszy.

  • 40 min

Składniki:

  • karczek 5 plastrów
    cebula 1 szt
    przyprawa "GYROS"
    mąka
    sól
    pieprz
    olej

Duszony karczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso lekko rozbić dłonią albo drewnianym tłuczkiem.
    Oprószyć przyprawą. Cebulę obrać, pokroić w piórka albo krążki. Plastry karczku obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać cebulę i razem przesmażyć. Podlać wodą tak by zakryła mięso. Dusić na małym ogniu pilnując by mięso nie przywarło do patelni. Doprawić do smaku. Jeśli chcemy więcej sosu podlać wodą i zagęścić mąką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Karczek duszony

4.5 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Karczek duszony

RedakcjaPP Uważam, że jest dużo smaczniejszy od mięsa pieczonego. 60 min