dwukolorowa maślanka borówkowa

0 (0 ocen)

Maślanka z dodatkiem owoców borówki czerwonej i czarnej, czyli letnie smaki w szklance.

Składniki:

  • 5-6 porcji:

    litr maślanki naturalnej
    szklanka czarnych jagód mrożone lub świeże
    pół szklanki borówki czerwonej (brusznicy) mrożone lub świeże
    2-3 łyżki miodu

    owoce do ozdoby

Dwukolorowa maślanka borówkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do dzbanka malaksera wlewamy 3/4 l maślanki oraz owoce i miód. Wszystko razem miksujemy.
  • 2. Na dno szklanek wlewamy naturalną maślankę.
  • 3. Cienkim strumieniem wlewamy maślankę borówkową. Wierzch każdej szklanki posypujemy owocami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy