Dwukolorowe babeczki z marmoladą

0 (0 ocen)

Pyszne i efektownie wyglądają

Składniki:

  • Składniki:
    250 g mąki pszennej
    2 jajka
    100 g cukru
    70 ml oleju
    250 g jogurtu
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 płaska łyżeczka kakao
    marmolada o dowolnym smaku

Dwukolorowe babeczki z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki oprócz kakao i marmolady ze sobą połączyć przy pomocy miksera. Powstałą masę podzielić na dwie części i do jednej z nich dodać kakao i ponownie wymieszać. Do foremek wlewać 1 łyżkę jasnej masy, 1 łyżeczkę marmolady i przykryć łyżką ciemnej masy.

    Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 200 st. przez około 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy