Dwukolorowe roladki naleśnikowe z marmoladą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Dzieci je uwielbiają.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 3 szt,
    mąka 2 szk,
    mleko 1 szk,
    woda 1 szk,
    cukier 1 łyżka,
    olej 2 łyżki,
    szpinak 50 g,
    olej do smażenia,
    marmolada owocowa,

Dwukolorowe roladki naleśnikowe z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W wysokim naczyniu rozdrobnić szpinak wraz z odrobiną wody. Jajka wbić do miski, dodać mąkę, mleko, wodę, cukier i olej. Całość dokładnie zmiksować. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać szpinak i ponownie zmiksować. Na niewielkiej ilości oleju usmażyć naleśniki. Na jednym naleśniku rozsmarować marmoladę, przykryć go drugim naleśnikiem w innym kolorze i zwinąć w rulon. Naleśniki przekroić na pół.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy