Dwusmakowa galaretka z truskawkami

0 (0 ocen)

truskawkowo cytrynowa galaretka z truskawkami ozdobiona śmietaną oraz kawałkami truskawek, idealna na gorące dni..

Składniki:


  • Galaretka truskawkowa – 1 op
    Galaretka cytrynowa – 1 op
    Truskawki – 20 dag
    Bita śmietana
    Woda – 1 L
    Mięta

Dwusmakowa galaretka z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuścić w pół litrze gorącej wody, każdą osobno, dobrze wymieszać , aż się dokładnie rozpuści. Schłodzić.
    Truskawki oczyścić, opłukać i parę odłożyć do dekoracji. Cytrynową zimną galaretkę rozlewamy do szklanek do połowy i ustawiamy pod skosem w lodówce, na wierzchu układamy truskawki, jak stężeje to na nią wylewamy truskawkową galaretkę i schładzamy.
    Przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną i truskawkami i miętą.

Komentarze

Podobne przepisy