Dynia, brukselka i kalarepka z patelni

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Samodzielne danie, przekąska lub dodatek obiadowy.

Składniki:

  • 2 garści brukselki,
    2 kalarepy,
    Około 100 gram obranej i oczyszczonej dyni.
    sól,
    pieprz,
    przyprawa do sałatek z młynka
    olej do smażenia

Dynia, brukselka i kalarepka z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa oczyścić i umyć. Kalarepę i dynię pokroić na frytki. Brukselkę lekko naciąć na krzyż (podczas gotowania pozbędziemy się goryczki).
  • 2. W sporym garnku zagotować osoloną wodę i wrzucić brukselkę. Po około 4 – pięciu minutach dorzucić kalarepę. Gotować jeszcze około 5 minut. Na koniec dołożyć dynię i bardzo krótko jeszcze gotować - ok. 1 minuty. Warzywa odcedzić.
  • 3. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić osączone warzywa, doprawić pieprzem oraz przyprawą do sałatek. Przemieszać i podsmażyć. Podawać gorące.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy