Dyniowa rozgrzewajka z imbirem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Super rozgrzewa i jest smaczna.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Dynia ½ kg
    Starty świeży imbir 2 łyżki
    Bulion warzywny 1 litr
    Masło 2 łyżki
    Sól do smaku
    Cebula biała 1 szt.
    Jogurt typu greckiego
    Groszek ptysiowy lub grzanki

Dyniowa rozgrzewajka z imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię obrać i pokroić w kostkę. Masło rozpuścić na wolnym ogniu, dodać imbir, posiekaną cebulę i lekko posolić. Chwilę podsmażyć, dodać dynię i mieszając dusić około 10 minut. Następnie wlać bulion i gotować na wolnym ogniu około 25 minut. Podawać na ciepło z groszkiem ptysiowym lub grzankami. SMACZNEGO.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy