Dyniowe brownie

0 (0 ocen)

Intensywnie czekoladowe, z leciutkim posmakiem dyni, dla wszystkich wielbicieli tych czekoladowych zakalców.

Składniki:


  • 1,5 szklanki puree z dyni Hokkaido
    140 g czekolady 70%
    120 g masła
    140 g mąki pszennej
    4 jajka
    230 g cukru
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Dyniowe brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Do garnka wrzucić połamaną czekoladę i masło, postawić na malutkim ogniu i rozpuścić, zdjąć z ognia.

    Dodać zimne puree z lodówki, szybko wymieszać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.

    Jajka zmiksować z cukrem, dodać mąkę z proszkiem i zmiksować.

    Wlać masę czekoladowo-dyniową, zmiksować ponownie. Przelać do formy 18x28 wyłożonej papierem. Piec około 30 minut w 170 stopniach. Wystudzić i kroić na kwadraty.

    U mnie niestety ciasto znikało tak szybko, że zdjęcia robiłam jeszcze na ciepło ;) stąd mocno zakalcowaty wygląd ciasta, jednak w smaku jest delikatne i nie aż tak zbite na jakie wygląda ;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy