Dyniowe muffinki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Dzieci na pewno je polubią.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Starta dynia 1 szklanka
    Mąka pszenna 1 ½ szklanki
    Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
    Soda oczyszczona ½ łyżeczki
    Cukier brązowy 1 szklanka
    Cukier waniliowy 1 szt.
    Jajka 2 szt.
    Mleko 4 łyżki
    Masło roztopione ½ kostki
    Szczypta soli

Dyniowe muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka roztrzepać widelcem, dodać startą dynię, roztopione ostudzone masło i mleko. Do innej miski wsypać mąkę, dodać proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, oba cukry. Dokładnie połączyć suche i mokre składniki ze sobą. Foremki na muffinki posmarować tłuszczem, nałożyć ¾ przygotowanym ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 20 minut. Po upieczeniu i lekkim przestudzeniu posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy