Dyniowe_smaki

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zaczęła się jesień i wymyśliłam zupę z dyni w dyni. Byłam w kilku warzywniakach a dopiero w ostatnim znalazlam dynie i rożne papryki. Zupa była improwizają - a połączenie smaków - Rewelacja!!!

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - dynia: 80 gramów
    - papryka czerwona lub zielona papryczka chili: 1 sztuka
    - marchew słupki: 1 sztuka
    - imbir kawałek: 1 łyżka
    - sól, pieprz, cząber -do smaku: 1 łyżeczka
    - Węgierska papryka: 2 sztuki
    - 1/2 paryki czerwonej: 0.5 sztuki

Dyniowe_smaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelnie z odrobiną wody wrzuciłam pokrojoną w kostkę dynię i dodałam łyżeczkę imbiru. Jak się lekko poddusiła dodałam pokrojone kawałki papryki i startą marchewkę i jabłko.Jak całość  zblendowałam dodałam wody.  Całość lekko posoliłam, dodałam imbiru i cząbru.
    Dużej filozofii w tej zupie nie ma - ale smak jest niesamowity.

Komentarze

Podobne przepisy