Dżem truskawkowy z białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Delikatny dżem truskawkowy z posmakiem białej czekolady.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 3 kg truskawek
    2 x 500 g cukru żelującego 3;1
    200 g białej czekolady

Dżem truskawkowy z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki obrać z szypułek. Wrzucić do garnka i zblendować. Zasypać cukrem żelującym i gotować na wolnym ogniu 15 min. ciągle mieszając, ponieważ po dodaniu cukru żelującego łatwo się dżem przypala. W między czasie dodać białą czekoladę, która szybko się rozpuści. Gotowy dżem przelać do wyparzonych, suchych słoiczków, zakręcić i pasteryzować na mokro około 20 minut.
    SMACZNEGO!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy