Steak burger z sarniny

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Nie ma jak domowy Fast Food. Taką kanapkę na gorąco przygotujesz w kilka minut i zaspokoisz nią nawet Wielkiego Głoda ;)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • polędwiczka z sarny, możecie ją zastąpić wołowiną
    olej rzepakowy
    sól
    pieprz kolorowy

    dodatki:
    2 świeże bułki
    masło
    musztarda miodowa
    pomidor
    sałata karbowana
    czerwona cebula
    2 plastry sera żółtego
    żółta i pomarańczowa marchewka, burak: poszatkowane w cienkie słupki

Steak burger z sarniny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczkę oczyszczamy z błon, kroimy na plastry. Każdy plaster nacieramy olejem.
    Na rozgrzanej patelni grillowej po minucie z każdej strony smażymy mięso. Mięso przekładamy na deskę. Oprószamy solą i pieprzem.

    Bułki kroimy na pół, cienko smarujemy masłem i podgrzewamy na patelni grillowej.

    Podgrzane bułki smarujemy musztardą układamy w nich ser, warzywa oraz mięso. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy