Egipska zupa z botwinki

0 (0 ocen)

Pyszna zdrowa zupa .Zasmakowała mojemu Mężusiowi i mojej Córci .

Składniki:

  • 2 l bulionu wołowego

    2 pęczki botwinki

    1/2 szklanki ryżu

    1 puszka ciecierzycy

    3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego

    świeżo mielona sól himalajska

    1 łyżka domowej vegety

    1 łyżka harissy

Egipska zupa z botwinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gotującego się bulionu dodać obraną , umytą , pokrojoną botwinkę ( buraczki pokroić w kostkę , a łodygi w paseczki ) , gotować 10 minut .

    Dodać ryż i gotować kolejne 7 minut .

    Dodać ciecierzycę i gotować dalsze 5 minut .

    Jogurt naturalny zahartować kilkoma łyżkami zupy , wlać do garnka .

    Zupę doprawić solą himalajską , vegetą i harissą .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy