EGZOTYCZNA MIRUNA

0 (0 ocen)

Jeśli znudziły Ci się ryby przygotowane w tradycyjny sposób proponuję przygotować w sposób egzotyczny mego pomysłu.

Składniki:

  • 2 filety z miruny
    6 plastrów ananasa z zalewy
    3 połówki brzoskwiń z zalewy
    1 puszka kukurydzy konserwowej
    2 cebule czerwone
    1 cytryna
    2 łyżki mleka kokosowego
    1 łyżeczka przyprawy Garam Masala
    sól,pieprz cytrynowy,bazylia,ostra papryka mielona,cukier do smaku,olej do smażenia,mąka do panierowania

Egzotyczna miruna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Egzotyczna miruna 1. Filety rozmrozić,umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem,pokroić w mniejsze kawałki,przyprawić solą,pieprzem,bazylią,skórką otartą z cytryny,obtoczyć w mące i usmażyć na oleju.Cebulę pokroić w piórka,brzoskwinie w plastry,ananasa w kostkę
  • Egzotyczna miruna 2. .Na patelni rozgrzać olej,zeszklić cebulę podlewając sokiem z ananasa,dodać ananasy,chwilę smażyć.Następnie dodać brzoskwinie ,osączoną z zalewy kukurydzę,Przyprawić do smaku przyprawami,dodać
    mleko kokosowe i smażyć do czasu odparowania płynu.
  • 3. Układać warstwami na przemian z rybą,zaczynając i kończąc egzotyczną zalewą.
  • Egzotyczna miruna 4. Najlepiej smakuje następnego dnia.

Porady

Rybę można przygotować dzień wcześniej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy