Ekspresowa pasta jajeczna

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Do jej wykonania niezbędne są tylko 2 składniki ugotowane na twardo jajka i prawdziwe masło. Z racji tego, że skład jest bardzo prosty jajka i masło muszą być jak najlepszej jakości, żeby pasta zachwycała smakiem. Z tego powodu użyłam jajek od szczęśliwych kur i prawdziwego masła zrobionego z wiejskiej śmietany.

  • 5 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    2-3 łyżki masła
    sól morska
    pieprz kolorowy

    opcjonalne dodatki:
    wędzona polędwica
    słodka papryka żółta i czerwona
    natka pietruszki, rukola lub szczypiorek

Ekspresowa pasta jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jeszcze ciepłe jajka ucieramy widelcem z masłem w temperaturze pokojowej. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pasta tak na prawdę jest już gotowa. Najlepiej smakuje podana na świeżej bagietce. Taką pastę można wzbogacić dodając posiekaną drobno paprykę, wędlinę lub zieleninę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy