Ta sałatka jest naprawdę bardzo szybka w wykonaniu.Wystarczy kilka składników i mamy gotową przekąskę.Polecam podawać ze świeżym pieczywem.
15 min
Składniki:
1 mały słoik marynowanych pieczarek
1 mały słoik marynowanych buraczków tartych
pół puszki kukurydzy
1 mała cebula
sól i pieprz do smaku
kilka łyżek majonezu
Ekspresowa sałatka z marynowanych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Buraczki dokładnie odciskamy z zalewy.Kukurydzę i pieczarki osączamy z zalewy,pieczarki przekrawamy na pół.Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
2.Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3.Sałatkę podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki,najlepiej ze świeżym pieczywem.
Komentarze