1 opakowanie tortellini z mięsem lub z szynką
2 ogórki szklarniowe
1 op. pomidorków koktajlowych ( ok.30 dag)
30 dag. szynki gotowanej lub konserwowej
1 papryka czerwona
pęczek szczypiorku lub dymki
majonez (najlepiej Winiary ok. 400 ml.)
sól oraz pieprz do smaku
Ekspresowa sałatka z tortellini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierożki tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu .Ogórki pokroić w dużą kostkę , pomidorki pokroić w ćwiartki i wraz z ogórkami zasypać płaską łyżeczką soli i odcedzić na sitku . Paprykę pokroi w kostkę .Szynkę też pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć razem , dodać pokrojony drobno szczypiorek ,doprawić w miarę potrzeby solą i pieprzem . Połączyć z majonezem.
Komentarze