Ekspresowe serniczki figowe z polewą truskawkową

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Porcje sernika w szklaneczkach, do tego bez pieczenia i bez czekania! Maximum smaku przy minimum wysiłku, polecam!

Składniki:

  • 6 markiz z nadzieniem czekoladowym
    350 g twarogu mielonego
    2 łyżki dżemu figowego
    300 g truskawek mrożonych
    1 łyżka cukru

Ekspresowe serniczki figowe z polewą truskawkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rozdrabniacza wsypać ciastka (kremu nie wyjmować!), zmielić na okruchy.

    Ser przełożyć do miseczki, dodać dżem figowy i dokładnie wymieszać (jeśli dżem miał duże kawałki owoców jak u mnie to można całość potraktować blenderem).

    Truskawki rozmrozić, dodać łyżkę cukru i zmiksować na mus.

    W szklaneczkach ułożyć warstwy: ciasteczka, ser i mus truskawkowy. Po wierzchu posypać lekko okruszkami. Podawać schłodzone

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2015

Komentarze

Podobne przepisy