Ekspresowy kurczak

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

szybko i smacznie

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka: 500 gramów
    - pieczarki: 300 gramów
    - sos sojowo-grzybowy: 2 łyżki
    - sól około: 0.5 łyżeczki
    - pieprz do smaku ok.: 3 szczypty
    - mąka (do obtoczenia mięsa): 3 łyżki
    - olej roślinny (do smażenia): 4 łyżki

Ekspresowy kurczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi umyć, osuszyć, pokroić w dość grube paski.
    Skropić sosem sojowo - grzybowym, popieprzyć, odstawić na 10 minut.
  • 2. W międzyczasie oczyścić pieczarki i pokroić w plasterki.
    Rozgrzać oliwę, każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące i smażyć aż mięsko się ładnie przyrumieni z każdej strony.
  • 3. Wrzucić pokrojone pieczarki i smażyć mieszając razem z mięsem co jakiś czas mieszając.
    Usmażone mięso i pieczarki delikatnie dosolić do smaku.
    Podawać z ryżem lub pieczonymi ziemniakami.

Komentarze

Podobne przepisy