Rano w niedziele dzowni telefon. Odbieram, a tu rodzina deklaruję się z odwiedzinami. Przecież nie przyjmiemy ich z pustymi rękoma. Właśnie w ten sposób wpadłam na pomysł wykonania tego ciasta.
Ekspresowy torcik z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i dokładnie mieszamy. Przekładamy do uprzednio natłuszczonej tortownicy o wymiarach 24 cm, posypanej bułką tartą. Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
2.Po wyciągnięciu i wystudzeniu placka przekrawamy go na pół. Budyń gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy i miksujemy go do uzyskania puszystej masy. Wykładamy na ciasto, przykrywamy jego drugą częścią.
3.Bitą śmietanę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kładziemy na wierzch ciasta i posypujemy posypką. Ciasto najlepiej smakuje schłodzone.
Komentarze