Enchiladas

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

danie kuchni meksykańskiej

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 250 g mielonej wołowiny
    2 ząbki czosnku
    puszka pomidorów krojonych
    puszka czerwonej fasoli
    ser feta 120 gram
    30 g śmietany 12 %
    4 tortille
    cebula
    sól
    1-2 łyżeczki ostrej papryki

Enchiladas - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obierz ,przeciśnij przez praskę i podsmaż na odrobinie oleju. Dodaj mięso mielone i smaż przez ok. 5-8 minut. Do mięsa dodaj pomidory. Dopraw solą i papryką. Wymieszaj i duś przez ok. 20 minut. Następnie dodaj osączoną z zalewy fasolę. Smaż przez następne 5 minut.
    Tortille nadziej mięsem, zwiń w wrapsy i układaj w naczyniu do zapiekania. Posmaruj śmietaną i posyp serem.
    Piecz w 180 C. przez ok. 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy