Fantazja truskawkowa

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Sezon w pełni. Smak dzieciństwa.

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 500ml kremówki 30
    250g sera białego
    2galaretki truskawkowe
    5łyżek cukru pudru

    Dodatkowo:
    Biszkopty
    2galaretki bezbarwne
    1kg truskawek
    250ml wody gazowanej truskawkowej

Fantazja truskawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty nasączyć w wodzie i wyłożyć na blaszkę 25x30.
  • 2. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Dodać cukier oraz zmielony ser. Zmiksuj. Galaretki rozpuścić w 1szkl. Gorącej wody, pozostawić do lekkiego stężenia i połącz z masą.Truskawki myjemy i odsączamy. Pare kroimy w kostkę i łączymy z masą. Wylać na biszkopty.
  • 3. Resztę truskawek kroimy w plasterki i układamy na masie. Zalewamy bezbarwną , tężejącą galaretką rozrobioną w 3szkl. Wody. Pozostawić do stężenia.
  • 4. na koniec robimy kleksy ze śmietany, i ukladamy kawałek truskawki. Udekorować dodatkowo zieleniną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy