Farfale z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z mąki, kaszki, jajek i wody zagnieść twarde ciasto.( jeśli ciasto nie będzie chciało się kleić dodać odrobinę wody).
Ciasto zawinąć w folię aluminiową, odłożyć do lodówki na 2 godziny.
Wychłodzone ciasto zetrzeć na tarce o dużych oczkach, rozłożyć luźno na blaszce do wysuszenia na 12 godzin.
Wysuszone ciasto wstawić do piekarnika na 20 minut w temperaturze 170 stopni żeby zbrązowiało.
Przełożyć do głębszego naczynia, skropić oliwą.
Dodać mięso pokrojone, zalać 1 szklanką wywaru, doprawić solą, pieprzem.
Wstawić do piekarnika, dusić pod przykryciem, co jakiś czas podlewając wywarem.
Podawać posypane posiekaną zieloną pietruszką.
SMACZNEGO!!!!!
Komentarze