Farfalle w sosie śmietanowo serowym

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Obiad na szybko, makaron w sosie śmietanowym z dodatkiem boczku.

  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron farfalle: 500 gramów
    - surowy wędzony boczek: 250 gramów
    - śmietana 30%: 350 gramów
    - ser żółty: 200 gramów
    - płatki chili: 0.5 łyżeczki
    - pieprz: 3 szczypty
    - czarna sól: 4 szczypty

Farfalle w sosie śmietanowo serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować all dente w czterech litrach osolonej wody.
    Wędzony boczek pokrojony w paseczki podsmażyć na patelni.
    Do boczku wlać śmietanę i wsypać starty na tarce ser oraz przyprawy.
    Wszystko mieszać i podgrzewać aż śmietana zgęstnieje.
    Gotowym sosem polać makaron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy