farfalle z warzywami

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszne kolorowe danie

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron farfalle: 300 gramów
    - mała cukinia: 1 sztuka
    - bakłażan: 1 sztuka
    - marchewka: 2 sztuki
    - czerwona cebula: 1 sztuka
    - kiełki słonecznika: 40 gramów
    - sok z limonki: 2 łyżki
    - natka kolendry: 0.5 pęczka
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - sól i pieprz: 1 szczypta
    - papryka słodka i ostra: 1 szczypta
    - kurkuma: 1 szczypta

Farfalle z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy, osączamy i przelewamy zimną wodą,
  • 2. 2. marchew obieramy, kroimy w plasterki, cukinie kroimy w plasterki i na pół, bakłażana na plasterki i na ćwiartki, cebulę w piórka,
    3. na oliwie podsmażamy cebulę, następnie dodajemy marchew, chwilę smażymy,
    4. dodajemy cukinię, bakłażana i kiełki słonecznika,
  • 3. 5. kolendrę siekamy, dodajemy pod koniec smażenia, przyprawiamy i kropimy sokiem z limonki,
    6. podajemy z makaronem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy