FASOLA W SOSIE POMIDOWROWYM

0 (0 ocen)

  • 60 min

DODATEK TAKICH ZIÓŁ,JAK MAJERANEK CZY CZĄBER,UŁATWIA TRAWIENIE FASOLI. :):)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 SZKLANKA FASOLI JAŚ

    1 CEBULA

    2 ZĄBKI CZOSNKU

    1 PUSZKA POMIDORÓW

    2 ŁYŻKI OLEJU RZEPAKOWEGO (zamiennik olej zwykły)

    1 ŁYŻKA KONCENTRATU POMIDOROWEGO

    1 LIŚĆ LAUROWY

    2 ZIARNA ZIELA ANGIELSKIEGO

    6 ZIAREN CZARNEGO PIEPRZU

    1 ŁYŻKA MAJERANKU

    1 ŁYŻECZKA CZĄBRU

    1 ŁYŻECZKA TYMIANKU

    1 ŁYŻECZKA SŁODKIEJ PAPRYKI

    1/2 ŁYŻECZKI OSTREJ PAPRYKI

    1 ŁYŻECZKA CUKRU

    SÓL

Fasola w sosie pomidowrowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę namoczyć na noc.Następnego dnia wodę wylać,fasolę przepłukać,zalać 1 l wody,dodać ziele angielskie,liść laurowy i ziarna pieprzu,gotować prawie do miękkości na małym ogniu.
  • 2. Na patelni rozgrzać olej,wrzucić posiekane ząbki czosnku i cebulę,zeszklić,dodać rozdrobnione pomidory i koncentrat pomidorowy,dusić pod przykryciem,aż sos zgęstnieje.
  • 3. Sos dodać do fasoli.Potrawę przyprawić solą,cukrem,papryką ,majerankiem,tymiankiem i cząbrem,dusić jeszcze 20-30 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy