Fasola z warzywami w sosie orzechowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Propozycja na bezmięsny obiad :)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka białej fasoli
    1 czerwona papryka
    1 batat
    1 cebula
    250 g mrożonego kalafiora
    1 łyżka masła orzechowego
    1 łyżeczka kakao
    sól, pieprz
    słodka papryka
    chili

Fasola z warzywami w sosie orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić w rondlu spryskanym olejem, dodać obranego i pokrojonego w kostkę batata, podsmażyć i dodać fasolę razem z zalewą, pokrojoną w kostkę paprykę, masło orzechowe, kakao i przyprawy. W razie potrzeby dolać więcej wody. Całość dusić około 30-40 minut. Pod koniec dodać kalafiora, kiedy zmięknie danie będzie gotowe. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy