Fasolka po bretońsku

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pewnie to danie każdy już zna ale nie którzy dopiero zaczynają .

  • 45 min

Składniki:

  • 1 opakowanie fasolki Jaś
    • 1 przecier pomidorowy
    • ½ kg kiełbasy
    • 2 łyżki mąki pszennej
    • Olej rzepakowy
    • Sól
    • Chili

Fasolka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Fasolę moczymy ( najlepiej na całą noc)
    2. Po namoczeniu gotujemy w osolonej wodzie do chwili kiedy będzie mięciutka.
    3. Kiełbasę kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju, przekładamy do fasoli, dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy i chwilkę gotujemy.
    4. W tym czasie rozrabiamy mąkę z wodą i zaprawiamy Fasolę, chwilę czekamy aż zgęstnieje i życzę smacznego . :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy