fasolka & sezam

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Małe urozmaicenie dobrze znanego dania.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - fasolka szparagowa: 250 gramów
    - bułka tarta: 2 łyżki
    - sezam: 2 łyżki
    - olej (oleju dajemy tyle, żeby bułka i sezam miały odpowiednią konsystencję.): 1 sztuka

Fasolka & sezam - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę przygotowujemy do gotowania: myjemy i obcinamy końcówki. Wrzucamy do garnka z osoloną wodą i gotujemy do miękkości. Odcedzamy.
  • 2. Na suchej, teflonowej patelni podgrzewamy sezam i bułkę tartą. Mieszamy, do czasu, aż sezam będzie delikatnie uprażony, a bułka zarumieniona. Następnie, stale mieszając wlewamy olej, do uzyskania ulubionej konsystencji. Tak przygotowaną mieszanką polewamy fasolkę i podajemy, oczywiście na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy